AAA

IZJAVA-DANA | 04.07.2017 13:30

Zorana Mihajlović: Srbija ide ka EU ali se ne odriče odnosa sa Rusijom, Kinom, SAD

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je članstvo u EU i uvodjenje evropskih standarda "strateški pravac" Srbije ali i da se zemlja ne odriče odnosa sa važnim partnerima poput Rusije, Kine i SAD.

Ona je u saopštenju navela da je Srbija "dosadašnjom evropskom politikom, ali i zaštitom sopstvenih interesa koju je vodio i vodi predsednik Aleksandar Vučić, pokazala da svojim ugledom i stabilnošću može da bude jedina zemlja u Evropi koja Rusiji nije uvela sankcije".
"Nismo to uradili zbog inata ili tradicionalnih odnosa koje Srbija i Rusija imaju kroz istoriju, već zato što prevashodno brinemo o interesima naše zemlje. Srbija je mala zemlja da bi gazila i svadjala se sa velikim i važnim partnerima kao što su Rusija, Kina, SAD i EU, ali je i te kako velika i odgovorna da sama brine o svojoj političkoj stabilnosti i radi sve što može na očuvanju stabilnosti regiona. Zato razvijamo političke i ekonomske odnose sa Kinom i želimo što bolje odnose sa SAD", navela je Mihajlović.

Ona je ocenila da je "prošlo vreme kada je Srbija zahvaljujući nesposobnosti i lažima onih koji su je vodili bila ucenjena" a da danas "čitav svet zna jasnu politiku Srbije i ona se jasno čuje i u Berlinu, Moskvi, Vašingtonu i Pekingu".

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije za američku agenciju Blumberg da će se Srbija, ako bude primorana da bira izmedju bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, opredeliti za EU.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.