AAA

IZJAVA-DANA | 20.07.2017 12:25

Branko Ružić: Imam odlične odnose sa Zoranom Mihajlović i Nebojšom Stefanovićem

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da sa potpredsednicima Vlade Zoranom Mihajlović i Nebojšom Stefanovićem, koji su ga ranije kritikovali zbog izjava dok nije bio ministar, sada ima "odlične i harmonične odnose".

"Odnosi su odlični i harmonični. Svi smo mi ljudi koji na odgovoran, posvećen i civilizovan način pristupamo svojim obavezama iz delokruga rada pojedinačnih resora koje vodimo. Znam, naravno, da bi mnogi zluradi voleli razne senzacionalizme i spinove o nekoj disharmoniji. Medjutim, moraću da ih razočaram jer se mi ne igramo politike, već je vodimo", izjavio je Ružić u intervjuu za Nedeljnik.

Ružić, koji je kao član vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) često imao reči kritike za rad Vlade Srbije što je nailazilo na kritike tadašnjih ministara, sada kaže da mu je čast i privilegija, ali i veliki izazov da radi maksimalno u interesu gradjana Srbije.

"Nikada nisam bio opozicija Srbiji i njenom boljitku, ozdravljenju naše ekonomije i evropskoj budućnosti. Predsednik Republike (Aleksandar Vučić) jeste motor tih promena, SPS i SNS dele taj vrednosni sistem, tako da bilo kakve insinuacije i medijski spinovi padaju u vodu", rekao je Ružić na pitanje kako je od najvećeg opozicionara vladajuće koalicije došao do toga da postane ministar.

Na pitanje da li je on ministar Aleksandra Vučića ili Ane Brnabić i ko ga je u Vladu pozvao, Ružić je odgovorio da je on srpski ministar i da radi u interesu svoje države.

Komentrišući ranije zalaganje da SPS ima svog kandidata na predsedničkim izborima, Ružić je rekao da je to segmentirano i pojednostavljeno tumačenje njegovih izjava, ali da je bio prirodan njegov i stav čitavog SPS-a da se učestvuje na tim izborima jer je to nešto što ta stranka praktikuje decenijama.

"Na drugoj strani, pomenuo sam da u slučaju da postoji državni razlog, da je svakako potrebno da zarad naše državotvorne orijentacije i potrebe očuvanja političke stabilnosti razmotrimo i opciju o zajedničkom kandidatu koji će pobediti u prvom krugu. Složićete se da smo u tom periodu imali jasne destabilizirajuće signale iz regiona. Smatram da smo doneli državničku odluku, a dokaz za to je briljantna i dominantna pobeda Aleksandra Vučića", rekao je Ružić.

Na pitanje da li nakon njegovog ulaska u Vladu predsednik SPS Ivica Dačić može mirno da spava bez straga da će ga rušiti u SPS, Ružić je rekao da "kada je on u pitanju, predsednik Dačić uvek može mirno da spava".

KOMENTARI

Broj komentara : 2

pitanje25/07/2017 09:30

Ko ovakve likove uopšte dovodi u vladu?

gandra22/07/2017 16:57

ma da li je tebe neko nesto pitao

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.