AAA

IZJAVA-DANA | 02.08.2017 12:45 > 02.08 12:50

Ana Brnabić: Uputili smo notu Hrvatskoj zbog mera, Srbija će se zaštititi

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija neće ignorisati nove mere koje je Hrvatska uvela za proizvode iz Srbije i da će zaštiti svoje proizvodjače i izvoznike.

"Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna i tolerantna, ali nećemo ovo ignorisati i uspećemo da zaštitimo i naše proizvodjače i naše izvoznike", rekla je Brnabić novinarima uoči današnjeg samita Amerićko-jadranske povelje u Podgorici.

Brnabić je kazala da su hrvatske mere "jasno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodala da je srpska vlada uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji i da će to sigurno biti tema u radnom delu današnjeg sastanka. 

"Razgovaramo i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bismo imali zajednički nastup prema ovom pitanju",rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da takve mere ne doprinose ekonomskoj integraciji i regionalnoj saradnji i dodala da joj se čini da svake godine, otprilike u vreme obeležavanja godišnjice akcije "Oluja" u Hrvatskoj, iz te zemlje stižu negativni signali. "To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu", rekla je Brnabić koja predvodi delegaciju Srbije na samitu Američko-jadranske povelje na kojem učestvuju lideri svih bivših jugoslovenskih republika, Kosova i Albanije i potpredsednik SAD Majk Pens.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.