AAA

IZJAVA-DANA | 09.08.2017 14:05

Aleksandar Vulin: Svetsko tržište vrlo raspoloženo prema proizvodnom programu Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Valjevu da je ukupna vrednost izvoznih ugovora odbrambene industrije Srbije 754 miliona dolara i da će rast izvoza ove godine biti 20 odsto.

Ti ugovori spovode se u saradnji s državnom komapanijom koja se bavi trgovinom naoružanjem, odbrambenom opremom, kao i transferom tehnologija SDPR.

Ministar se danas u privrednom društvu Krušiku sastao sa rukovodstvom fabrike i sa predstavnicima sindikata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rukovodstvo fabrike namenske industrije informisalo je Vulina o stanju, postignutim rezultatima poslovanja, stepenu realizacije investicija koje su započete, planovima za budućnost, kao i o preduzetim merama koje se tiču bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.

Vulin je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije i dodao da je svetsko tržište u ovom trenutku "vrlo raspoloženo" prema proizvodnom programu Srbije.

Direktor Krušika Mladen Petković rekao je da fabrika ima dogovorenih poslova za 276 miliona dolara i da ima uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu.

"Kako sada stvari stoje, Krušik će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu, a po obimu izvoza premašiti za oko 80 miliona dolara", rekao je Petković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.