AAA

IZJAVA-DANA | 18.08.2017 13:30 > 18.08 13:37

Igor Salak (DS): Ružić je Dačiću ono što Vulin predstavlja Vučiću

Zamenik predsednika Demokratske stranke Igor Salak oštro je osudio izjavu ministra državne uprave i lokalne samouprave i visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) Branka Ružića da opoziciju čine" petokolonaši" i zatražio njegovo izvinjenje jer, kako je naveo, lepljenje meta na čelo gradjanima koji drugačije misle predstavlja nedopustiv način političke komunikacije.

Ružić je juče izjavio da na beogradskim izborima očekuje ubedljivu pobedu "glavne kolone koju će predvoditi SNS i SPS ili SPS i SNS" i dodao da su oni "glavna kolona, a da se druge mogu nazvati samo petom kolonom".

Salak je rekao da "Ružić treba da rešava probleme bankrotiranih i osiromašenih lokalnih samouprava, a ne da lepi etikete opoziciji i gradjanima koji ne podržavaju aktuelnu 'katastrofalnu' vlast".

"Očigledno mora na svaki mogući način da se dokaže novom 'predsedniku SPS-a Aleksandru Vučiću' kako bi mogao da nastavi da živi na račun gradjana, što je celog života i radio", naveo je Salak.

On je dodao da je "Ružić (predsedniku SPS-a Ivici) Dačiću ono što Aleksandar Vulin predstavlja Aleksandru Vučiću".

"Dokazao je da nije bitan rezultat i znanje, već spremnost na banalne floskule i opasne kvalifikacije", rekao je Salak.

On je dodao da je upitno koji je "politički, ekonomski i društveni doprinos ovog 'mladog lava' sa 45 godina nakon dvadesetogodišnjeg političkog angažmana i dva ministarska mandata, nakon kojih nema nijedan konkretan rezultat kojim bi se pohvalio".

"Da je Ružić pored epiteta 'petokolonaši', dodao i epitet 'strani plaćenici i domaći izdajnici', njegova izjava se ni na jedan način ne bi razlikovala od izjava visokih funkcionera SPS-a iz devedesetih godina", zaključio je Salak.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.