AAA

IZJAVA-DANA | 01.09.2017 13:15

Mihajlović: Zakon o rodnoj ravnopravnosti je zakon budućnosti i moderne Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da Zakon o rodnoj ravnopravnosti, čiji bi nacrt uskoro trebao da se nadje pred vladom i poslanicima, predstavlja "zakon budućnosti i moderne Srbije". 
Ona je tokom obilaska radova na Žeželjevom mostu u Novom Sadu rekla da su sve institucije u zemlji, kako državne tako i nezavisne, dale pozitivno mišljenje na nacrt tog zakona.

"Na ovom zakonu se radilo tri godine i očekujem da u redovnoj proceduri i u dugačkom procesu, poslanici daju svoje preporuke i unaprede ga. Verujem u ovaj zakon, on je dobar za modernu, evropsku i razvijenu Srbiju", kazala je Zorana Mihajlović.
Ministarka je ocenila i da taj akt "nije zakon političkih partija već budućnosti".

"Ovo je zakon svih nas, i muškaraca i žena, devojčica i dečaka. Ne očekujem bilo kakvu vrstu političkih prepucavanja, jer možemo da se slažemo ili ne oko mnogih stvari, ali oko jednakih uslova za sve, ne treba da bude nikakvih prepucavanja", kazala je Zorana Mihajlović.

Po njenim rečima, nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti postepeno propisuje kvote za učešće slabije zastupljenog pola u radu institucija, a u Srbiji su to trenutno uglavnom žene, kada se radi o svim važnijim pozicijama i poslovima.

Mihajlovićeva je dodala da Srpska napredna stranka, čija je potpredsednica, u svojim redovima ima predsednicu parlamenta i guvernerku Narodne banke, čime, kako je navela, "pokazuje da joj je stalo do jednakog učešća žena".

"Mislim da to neće biti problem ni drugim partijama, jer se sve deklarativno zalažu za veće učešće žena. Evo prilike da na delu pokažemo koliko hoćemo da pustimo žene da budu jednako zastupljene kao i muškarci", kazala je Zorana Mihajlović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.