AAA

IZJAVA-DANA | 16.10.2017 11:15

Kajl Skot: Ne mešam se u unutrašnje stvari u Srbiji

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da se ne meša u unutrašnje stvari Srbije već da komentariše odredjena dešavanja u zemlji. 

"Interesantno je i ironično da ukoliko pozitivno komentarišem unutrašnji dijalog o Kosovu onda nema reakcija. Ili ako pozdravim ekonomski razvoj i napredak u ekonomskim reformama, onda nikom ništa. Ali ako objavim nešto kritično, onda su reakcije drugačije", rekao je Skot novinarima odgovarajući na pitanja o sporenju sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom.
Dodao je da razume reakcije na njegov komentar o Vulinu, ali da dalje neće da to komentariše i smatra da se tome daje preveliki značaj.

"Što bi rekli u Srbiji tresla se gora rodio se miš", kazao je Skot.

Skot je ranije podelio na svom profilu na Tviteru tekst "Vašington posta" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom", poput one ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Vulin je pre toga na skupu u Nišu rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji medju hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osudjen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.