AAA

IZJAVA-DANA | 26.10.2017 10:30 > 26.10 10:34

Oliver Ivanović: Mitrovica recept kako će se rešavati izbori u Beogradu

Lider Gradjanske inicijative Srbija demokratija pravda (GI SDP) Oliver Ivanović ocenio je da je na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji srpska vlast stavila sve na jednu kartu i da je Mitrovica bila simbol i recept kako će se rešavati lokalni izbori i u Beogradu.

"Rezultati nisu bili onakvi kakve smo očekivali, mada nismo imali iluziju da možemo da dobijemo ovakvu mašineriju. Očito je da su stavili sve na ovu kartu. Očito je i da Mitrovica nije bila samo Mitrovica, nego simbol i recept kako će se rešavati lokalni izbori, pa i u Beogradu", rekao je Ivanović za NIN nakon lokalnih izbora na KiM, na kojima je pobedu odnela Srpska lista Gorana Rakića, koju podržava vlada u Beogradu.

Kako je rekao, nije realan rezultat da je Srpska lista dobila 80 odsto glasova i dodao da ima mnogo nevažećih listića.

"Ima još više, skoro 2.000 takozvanih uslovnih glasova. Ti brojevi zahtevaju preispitivanje izbornog sistema. Naprosto nije moguće da imamo 8.800 izašlih, a da nam 2.000 bude uslovno i 500 nevažećih listića. SDP je dobio manje nego što je očekivao, ali ni ovi što imaju više nemaju razloga za slavlje. Oni znaju kako su ih dobili", naveo je Ivanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.