AAA

IZJAVA-DANA | 09.11.2017 10:45

Šutanovac: Kada su oni palili ambasade, ja sam štitio B92

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da su licemerne i netačne optužbe potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović da želi da pobegne od problema Kosova.

"Prozivke o bežanju su ne samo besprozirne, već i prosto netačne. U vreme dok su oni, sa kojima potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović deli vrednosti i fingira dijalog, jurišali na prodavnice sa patikama, lomili grad i palili ambasade, ja sam štitio B92 i njihove novinare od nasilja i pokušaja paljenja", naveo je Šutanovac.
On je u pisanoj izjavi naveo da zna da ima "puno heroja" u SNS "koji su mnogo puta bežali, pa se ministarka Zorana Mihajlović možda navikla".

"Ja, za razliku od njenih stranačkih kolega, nikada nisam bežao. U jednom bih se složio sa ministarkom Mihajlović – Demokratska stranka će se uvek razlikovati od Srpske napredne stranke po odgovornosti, vrednostima, viziji za našu zemlju. I na to ćemo uvek biti ponosni", kazao je Šutanovac, a prenela DS.

Zorana Mihajlović juče je u saopštenju navela da je pravo svakog političara u Srbiji, pa i predsednika DS-a Dragana Šutanovca da učestvuje ili ne učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ali, nazivati 'farsom' ove razgovore predstavlja ništa drugo do pripremu novog bekstva iz Srbije kada se bude odlučivalo o Kosovu, kao što je već jednom Šutanovčev prethodnik Boris Tadić pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti", navela je ona povodom ranije izjave Šutanovca da je unutrašnji dijalog o KiM, "fingiranje javnosti" kojim neko želi da "opere savest" za ispunjavanje samo onih odredbi Briselskog sporazuma koje su u interesu Albanaca.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.