AAA

IZJAVA-DANA | 20.11.2017 16:30

Nenad Čanak: Dodik ugrožava teritorijalni integritet i Srbije i BiH

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ugrožava teritorijalni integritet i Srbije i Bosne i Hercegovine.

Dodik je u danas objavljenom intervjuu Dojče veleu, koji je dao u oktobru, izrazio uverenje da će doći do promena granica država u regionu za 10 godina ili kada region udje u Evropsku uniju.

Na molbu da pokaže na mapi šta će biti s granicama, Dodik je povukao granicu izmedju Bosne i Hercegovine i Republike Srpske koju je pripojio Srbiji, i granicu na severu Kosova koji je pripojio Srbiji.

"Ponovno igranje granicama i švrljanje po mapama zastrašujuće podseća na početak tragedije devedesetih godina prošlog veka. Svako ko to radi mora odgovarati. Milorad Dodik se igra vatrom koja će i njega progutati", naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

On je kazao da "to nije samo njegov (Dodikov) potez flomasterom na mapi, nego ugrožavanje teritorijalnog integriteta kako Bosne i Hercegovine, tako i Srbije".

"Krajnje je vreme da Srbija, kao jedan od potpisnika Dejtonskog sporazuma stavi tačku na Dodikove zapaljive poruke", rekao je Čanak.

On je pozvao predstavnike Srbije da Dodiku "objasne da je Republika Srpska teritorijalni entitet suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine i da se prema njemu tako i ponaša".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.