AAA

IZJAVA-DANA | 04.12.2017 10:35 > 04.12 15:47

Zoran Djordjević: Nisu tačni navodi Zorane Mihajlović, više para samo za prvo dete

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević demantovao je danas izjavu potredsednice vlade Zorane Mihajlović da se donosi nov Gradjanski zakonik koji će majkama omogućiti dobijanje naknade za treće dete do punoletstva i dodao da nije tačno da će roditeljski dodatak biti povećan za svu decu, već da je povećanje predvidjeno samo za prvo dete.

Djordjević je za današnje izdanje "Politike" naveo da je apsolutno nerealno da Gradjanski zakonik predvidja naknadu za treće dete do punoletstva, jer se taj zakon uopšte ne bavi finansijskom podrškom porodici i demografskim pitanjima.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Srbije Zorana Mihajlović juče je za "Politiku" izjavila je da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojim se omogućava veći roditeljski dodatak za svu decu i najavila nov Gradjanski zakonik koji predvidja da majke primaju nadoknadu za treće dete do  njihovog punoletstva.

Djordjević je tim povodom ocenio da vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku, ali je naglasio da je isplata naknade do punoletstva trećeg deteta nemoguća, jer bi se njom srušila ekonomska stabilnost.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.