AAA

IZJAVA-DANA | 11.01.2018 09:45

Boris Tadić: Jedini način za smenu režima je jedinstvena lista proevropske opozicije

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je da je za lokalne izbore u Beogradu potrebno formirati jedinstvenu listu gradjanske proevropske opozicije jer je to, kako je ocenio, jedini način da se smeni aktuelni režim.

Tadić je u intervjuu za najnoviji nedeljnik "Novi magazin" rekao je da će SDS, ukoliko ne dodje do zajedničke liste, izaći sa svojim kandidatom ili će podržati nekog od kandidata.
Upitan da li će podržati listu levog centra koju zagovara Demokratska stranka (DS) ili desnog centra oko Pokreta slobodnih gradjana (PSG) sa Draganom Djilasom kao kandidatom, Tadić je ocenio da su podele u ovom trenutku besmislene i štetne.

"Ukoliko ne dodje do zajedničke liste SDS će podržati kandidata za koga ocenimo da ima ne samo veću šansu na ovim izborima, već i potencijal da integriše političke snage koje su kadre da menjaju ovaj kriminalizovan i totalitarni naprednjački model vlasti", rekao je Tadić.

Govoreći o najavljenim promenama Ustava, Tadić je ocenio da će u 2018. godini kao ključna biti postavljena kosovska agenda i dodao da će se videti da li u formi ustavnih promena ili samo parlamentarne debate.

"Vučić i Vlada će na kraju godine morati da daju dodatne i fundamentalne ustupke zbog jasnih zahteva koji će doći iz Brisela, po svemu sudeći već početkom ove godine", kazao je Tadić koji je i bivši predsednik Srbije. 

Komentarišući davanje beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" u koncesiju francuskoj kompaniji Vensi erports, Tadić je ocenio da je to pokušaj Aleksandra Vučića da nadje saveznika medju zapadnim zemljama.

"Čitava ova priča sa koncesijom oko Aerodroma je povezana s time da od Francuske pokuša da dobije podršku da bi se smanjili zahtevi koji će u najskorije vreme iz Evropske komisije stići Srbiji", ocenio je Tadić.

Govoreći o napuštanju Demokratske stranke, Tadić je kazao da bi i danas doneo istu odluku i napustio tu stranku jer se "tadašnje rukovodstvo DS iz neobjašnjivih razloga distanciralo od njegove politike, što je podršku toj stranci od oko 30 odsto, svelo na jednocifren broj".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.