AAA

IZJAVA-DANA | 12.01.2018 10:05

Bojan Kostreš: Nije kasno za lustraciju Miloševićevog režima

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da se ne smeju prećutati oslobajuće presude protiv "uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima", jer još nije kasno za lustraciju koja je izostala posle 5. oktobra i demokratskih promena u Srbiji.

Kostreš je u pisanoj izjavio naveo da LSV ne želi da utiče na rad pravosudja i komentariše presude, ali da je oslobadjanje Branislava Ivkovića i Mihalja Kertesa pokazatelj da suštinski nije bilo krivičnog gonjenja "kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.
"Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički '6. oktobar', kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji", kazao je Kostreš.

On je dodao da su stavovi LSV o lustraciji, unutar koalicije DOS početkom 2000-tih ostali u manjini, a veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

"Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazadjena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali. Nadamo se da će gradjanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati", dodao je Kostreš.

Viši sud u Beogradu oslobodio je juče bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa, nekadašnju sekretarku Vlade Srbije Živku Cicu Knežević i bivšeg ministra Branislava Ivkovića, u slučaju zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele državnih stanova u Beogradu, pre 20 godina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.