AAA

IZJAVA-DANA | 17.01.2018 09:50

Ana Brnabić: Nismo bili neprijatelji sa Oliverom Ivanovićem, bili smo politički neistomišljenici

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pružiti svu moguću pomoć u istrazi ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da je u ovom trenutku važno da se ubice pronadju.

"Jedino što je u ovom trenutku važno je da se ubice pronadju, da se privedu pravdi i da odgovorni za ovo delo odgovaraju", kazala je Ana Brnabić za Radio Slobodna Evropa.
Ona je rekla da će Srbija ukoliko joj ne bude dozvoljeno da učestvuje u istrazi pokrenuti sopstvenu, dodajući da se još nada da će Srbiji biti omogućeno da učestvuje u istrazi.

"Čekamo odgovor od nadležnih institucija, ali ćemo svakako pružiti svu pomoć i podršku u rešavanju ovog strašnog zločina", kazala je Ana Brnabić.

Upitana koliko je atmosfera pred lokalne izbore na Kosovu, uključujuči i izjave "ko nije sa Srpskom listom, radi protiv interesa Srbije" mogla da doprinese tako tragičnom dogadjaju i da li atmosfera političke borbe u kojoj se ne biraju sredstva može uticati da se jedna ovakva stvar dogodi, Ana Brnabić je kazala da je to "strašno reći".

"Da je jedna stvar da li ste politički neistomišljenici, politički protivnici i da li nekoga želite da ubijete ili nekog želite da vidite mrtvog. Strašno je stavljati znak jednakosti izmedju takvih stvari. Meni je strašno što se danas u Srbiji takve stvari rade. Takve optužbe se potpuno jasno, potpuno nedvosmisleno stavljaju na teret i predsedniku Republike i Vladi Republike Srbije. Mi nismo bili neprijatelji sa Oliverom Ivanovićem. Mi smo bili politički neistomišljenici. Ali isto tako je Vlada Republike Srbije snosila troškove odbrane gospodina Olivera Ivanovića", rekla je Ana Brnabić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Ana Brnabić je rekla da je previše rano i da je previše pod utiskom da bi govorila o nastavku dijaloga koji je juče prekinut posle vesti o ubistvu Ivanovića

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.