AAA

IZJAVA-DANA | 01.02.2018 12:45

Marko Djurić: Vrlo je teško reći šta je pravno obavezujući dokument

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da Beograd ne može da kaže šta je pravno obavezujući sporazum koji bi trebalo potpisati s Prištinom u cilju normalizacije odnosa kako bi Srbija mogla da postane članica Evropske unije (EU), jer se ni članice EU još nisu usaglasile po tom pitanju.

Srbija bi morala prvo da vidi taj dokument a kada ga bude imala moći će da komentariše njegov sadržaj, rekao je Djurić novinarima upitan šta taj sporazum podrazumeva.

"Vrlo je teško reći šta je pravno obavezujući dokument, jer države članice EU nemaju usaglašen stav po tom pitanju. Ali, ako ga budu u nekom trenutku imale i kada ga budu imale i kada nam ga budu predstavile, mi ćemo se o tome izjasniti", rekao je Djurić u pauzi okruglog stola na kome su stručnjaci iz oblasti zdravstva iznosili svoje mišljenje u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je nakon sastanka sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem rekao da EU očekuje od Beograda da sa Prištinom potpiše pravno obavezujući dokument, posle kojeg bi Srbija mogli da postane članica EU.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.