AAA

IZJAVA-DANA | 21.02.2018 14:00 > 21.02 14:07

Zorana Mihajlović: Premijerka da odluči da li nam treba evropski zakon o rodnoj ravnopravnosti

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kazala je danas da premijerka Ana Brnabić treba da odluči da li će Srbija dobiti moderan zakon o rodnoj ravnopravnosti.

"Ja mislim da je ta odluka na najboljoj od nas, a to je ona koja trenutno vodi Vladu Srbije, gospodja Brnabić. Na njoj je odluka da li će ovaj zakon biti evropski ili ne, da li će biti prihvaćeni predlozi udruženja očeva koji tvrde da ih žene maltretiraju ili ne. Možda je to fer da ona odluči da zaštiti sebe, mene i sve druge žene i da odluči da li ćemo imati moderan zakon ili ćemo ostati na zakonu iz 2009. godine koji nikada nije primenjen, a imamo na desetine ubijenih žena", rekla je ona novinarima uoči konferencije o nekretninama i infrastrukturi.

Mihajlović je ocenila da je Srbija spremna za novi zakon o rodnoj ravnopravnosti.

"Srbija je spremna za 'spejs šatl' a ne samo za BMV u ovoj oblasti", kazala je Mihajlović koja je na čelu Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

Ocenila je i da je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti, koje je pripremilo Koordinaciono telo, dobar zakon i da treba da bude usvojen, kao i da može da napravi veliki korak u odnosima žena i muškaraca.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.