AAA

IZJAVA-DANA | 20.10.2015 13:35 > 20.10 14:06

Ivan Tasovac: Prihvatam komandnu odgovornost što muzej još nije otvoren

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da prihvata "komandnu odgovornost" što beogradski Muzej savremene umetnosti još nije otvoren, iako je danas istekao rok za završetak njegove obnove, i dodao da će građani morati da sačekaju još par meseci da vide stalnu muzejsku postavku.

"Prihvatam komandnu odgovornost što su nas izigrali i nisu ispunili obavezu, ali od svakog roka, važnije je da se rekonstrukcija obavi po zakonu i da sredstva ne završe u privatnim džepovima", rekao je Tasovac danas na konferenciji za novinare.

On je dodao da se ni on ni Ministarstvo kulture nisu "petljali" u proces javne nabavke, već da je Vlada Srbije obezbedila potreban novac za rekonstrukciju a da direktor muzeja koji je smenjen i tenderska komisija nisu uradili posao koji im je poveren.

Tasovac je kazao da će građani morati da sačekaju "još par meseci" kako bi mogli da vide postavku Muzeja savremene umetnosti, dodavši da ne postoji osoba koja više od njega "čeka trenutak kada će videti radove najznačajnijih umetnika sa prostora bivše Jugoslavije".

Ministar je dodao da je "šteta" što u prethodnim godinama niko nije imao hrabrosti da postavi sat koji bi pokazivao vreme do završetka rekonstrukcije tog Muzeja.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.