AAA

IZJAVA-DANA | 14.07.2016 17:55

Aleksandar Djordjević: U ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević obratio se danas medijima i javnosti dugačkim saopštenjem u vezi sa nastupom Bobana Marjanovića na Olimpijskim igrama, u kome je naveo da je želeo igrača u timu, ali da je igrač sam odbio da igra.

Djordjević je napisao istorijat odnosa sa pozivom Marjanovića od kad je postao selektor, sve do Olimpijskih kvalifikacija ovog leta i na kraju je kazao da je igrač sam odbio da dodje na pripreme zbog straha od povrede, kao i da je to učinio dan pre okupljanja. Selektor je posle dugačkog objašnjenja naveo da neće više reći "ni reč" o ovoj temi.

"Kao selektor, već dve godine želim da igrač Marjanović igra za reprezentaciju i pokušavam da ga uključim u rad sa ekipom i svaki put ne mogu da ostvarim tu svoju nameru i veliku želju", naveo je Djordjević u saopštenju.

"Nažalost, njega nije bilo. Svi znamo da je započeo pripreme, trenirao punom snagom bez ikakve povrede 10 dana, a onda posle vrlo čudne odluke, otputovao u Ameriku gde su mu dijagnostikovali samo i jedino karakterističnu bolest svih sportista 'mogućnost da se povredi'", naveo je Djordjević.

On je ocenio da je to loše uticalo na ekipu.

"Za sve igrače, trenere, medicinske i košarkaške radnike, a verujem i navijače, bilo je to poražavajuće saznanje jer vredja ljudsku inteligenciju, etiku sporta i takmičenja, a nas je kao ekipu direktno oslabilo. Naše razočaranje je bilo nemerljivo jer smo se osetili bez ikakve mogućnosti da se branimo i odbranimo od toga da nam drugi kroje kapu, mantil pa čak i borbeno odelo", napisao je selektor.

Djordjević je naveo da je uzrok Marjanovićevog nedolaska bio strah od povrede.

Selektor je kazao da je nacionalni tim osvojio svetsko srebro, bio četvrti na Evropskom prvenstvu i da sada ide na Igre u Rio.

"U ekipi, kao što je svima poznato, imamo od početka priprema šest-sedam igrača bez ugovora, koji daju sve od sebe, baš kao i oni sa ugovorom. Ekipu je napustio igrač Rade Zagorac, svojom odlukom, posle finala sa Portorikom. U ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA ekipa!", naveo je selektor.


KOMENTARI

Broj komentara : 1

mirko14/07/2016 22:17

to sale majstore

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.