AAA

IZJAVA-DANA | 20.08.2016 11:40 > 20.08 11:49

Aleksandar Djordjević: Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Djordjević zahvalio je na podršci i rekao da je današnji plasman u finale Olimpijskih igara potvrda kvaliteta njegove ekipe.

"Svi smo malo pustili suzu, verovatno od emocija, suze radosnice. Jako sam ponosan na svoj stav, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osetili, ovu drugu nismo. Lepa medalja, jedna ili druga, videćemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta", rekao je Djordjević novinarima posle utakmice.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je ubedljivo sa 87:61 pobedila Australiju.

"Jako sam ponosan na ekipu, rezultat, način na koji smo odigrali. Momci su bili spremni da odrade ono što smo se dogovorili. To potvrdjuje 14 primljenih poena na poluvremenu, to se na ovom nivou desilo. Svi smo mnogo toga preživeli i iščekivali. Forma se dizala kroz takmičenje, sve utakmice smo odigrali na pravi način, ne dovoljno dobro i ne cele. Ali, ispostavilo se to kao dobro", kazao je Djordjević

Protivnik u borbi za zlatnu medalju biće SAD.

"Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo, neka igrači izaberu kako ćemo", naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, ovo su najjače Olimpijske igre u istoriji i "konačno treba da počne" da se priča o stilu košarke koji igra reprezentacija Srbije.

Djordjević je rekao da ekipa SAD iz Rija nije "drim tim", jer je "drim tim" bio samo onaj sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

"Hajde da ne polećemo mnogo, znam da vi to volite. Koliko puta smo čuli, a drim tim je samo jedan, a ovo ostalo su reprezentacije Amerike. Drim tim je igrao 1992. i nažalost nismo imali priliku da se sastanemo sa njima. Oni su i onaj iz 1996. nazvali drim tim, nije bio toliko jak, ali je bio sa tri imena manje", rekao je Djordjević.

Ipak, za reprezentaciju SAD imao je samo pohvale.

"Oni imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše koji individualno sve mogu, ali košarka se igra zajedno", kazao je Djordjević.

Selektor košarkaša je rekao da je osvajač zlatne medalje za Srbiju, rvač Davor Štefanek "pokretač svega".

"Čestitke svima, prvo od Štefaneka koji nas je pokrenuo, probio led. On je toliko tiho došao, odradio, uzeo medalju i otišao kući. Hajde, budi ovde dve nedelje sa nama da svi progledamo. Svaka mu čast. On je pokretač svega ovoga. Svaki meč, svaka trka, utakmica proživljva se. Svi zajedno urlamo, navijamo. Bodrićemo uživo košarkašice da osvoje medalju. Svi osećaju timski duh. Terao sam vaterpoliste redom da mi pipnu ruku od prvog dana, pa Noleta", rekao je Djordjević.

Finale će se igrati u nedelju od 20.45.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.