AAA

IZJAVA-DANA | 07.12.2016 14:35 > 07.12 14:36

Boris Beker: Djoković u poslednjih šest meseci nije trenirao koliko je trebalo i on to zna

Nemac Boris Beker rekao je danas da su poslednjih šest meseci rada sa Novakom Djokovićem bili "izazov", da je srpski teniser trebalo više da trenira, ali da je uveren da će se vratiti na prvo mesto na ATP listi.

Djoković i Beker su juče završili trogodišnju saradnju, tokom koje je, izmedju ostalog, srpski teniser osvojio šest grend slem trofeja.

Oni su prekinuli saradnju mesec dana pošto je Djoković izgubio prvo mesto na ATP listi.

"Dogovorili smo se da prekinemo saradnju. To je bila neverovatna vožnja. Tri godine smo imali mnogo uspeha. Naravno, tu su jedan ili dva poraza koje bih voleo da izbrišem i kojih ne bih želeo da se sećam, ali da nam je neko pre tri godine rekao da ćemo zajedno osvojiti šest grend slem turnira, biti prvi na ATP listi i da će Djoković biti najdominantniji teniser, pristao bih na to", rekao je Beker za Skaj Sport.

Posle pada u formi Djokovića, Endi Marej je uspeo da nadoknadi 8.000 bodova zaostatka na ATP listi i preuzme prvo mesto.

"Odluka o prekidu saradnje je bila zajednička. Takve odluke se ne donose preko noći. Mislim da su poslednjih šest meseci bili izazov na mnogo nivoa. Naše ruke su pomalo bile vezane, jer nismo mogli da obavimo posao koji smo želeli. On u poslednjih šest meseci nije trenirao koliko je trebalo i on to zna. Uspeh se ne ostvaruje tako što ćete pritisnuti dugme, niti ako se samo pojavite na turniru. Morate da radite naporno pošto i protivnici isto tako rade", naveo je Beker.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.