AAA

IZJAVA-DANA | 20.02.2017 12:00 > 20.02 12:06

Everton: Plakao sam jer sam trpeo rasističke uvrede i napade

Fudbaler Partizana Everton želi što pre da zaboravi utakmicu protiv Rada, rekavši da je sve vreme vredjan na rasnoj osnovi, zbog čega je posle meča i zaplakao.

"Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli i u ovaj meč koji smo iako nije bio lak na kraju dobili. Ali, zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim", navedeno je u saopštnju Evertona, koji se oglasio putem kluba.

Brazilac Everton je posle meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili organizovani navijači domaćeg tima i pokazao im srednji prst. Oni su ga tokom meča vredjali na rasnoj osnovi. Posle toga je došlo do koškanja medju igračima oba tima.

"Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod. Ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle jer sam tokom 90 minuta utakmice trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina. Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su, umesto sve da smire, podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali umesto da me zaštite. Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim fudbalu. I, molim vas, recimo 'Ne Rasizmu'", napisao je Everton Luis.

Fudbaleri Partizana su u znak podrške svom saigraču na društvenoj mreži Instagram okačili fotografiju kapitenske trake na kojoj na engleskom jeziku piše "Ne rasizmu".

Partizan je pobedio Rad sa 1:0, ali je meč ostao u senci incidenta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.