AAA

IZJAVA-DANA | 20.04.2017 22:55 > 20.04 22:56

Damir Mikec: Otvorio sam i ovu, poslednju sezonu malim kalibrom u kojoj ću pucati s posebnim emocijama

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec završio je pripreme za novu sezonu u Osijeku, sa kojih se danas vraća pun dobrih utisaka, preneo je Streljački savez Srbije.

"Prezadovoljan sam tokom priprema u Osijeku. Imao sam vrlo kvalitetne treninge sa sparing partnerom, kumom Urošem Kačavendom. Iskoristio sam priliku da, kao gost, učestvujem na finalnom turniru Kupa Hrvatske vazdušnim oružjem, na kome sam pogodio 581 krug", rekao je Mikec.

Evropski vicešampion sa Evropskog prvenstva kazao je da su uslovi u Osijeku bili "odlični".

"Otvorio sam i ovu, poslednju sezonu malim kalibrom, u kojoj ću pucati sa posebnim emocijama", kazao je Mikec.

Razlog za posebne emocije je što će disciplina u kojoj se nadmeće Mikec, malokalibarski pištolj slobodnog izbora na 50-metarskom strelištu, skoro sigurno biti skinuta sa olimpijskog programa od Igara u Tokiju.

Očekuje se da će Medjunarodni olimpijski komitet potvrditi odluke Svetske streljačke federacije o promenama u olimpijskom programu. Predvidjeno je da narednih godina nadmetanje pištoljem slobodnog izbora ostane u programu evropskih i svetskih prvenstava, ali s obzirom da gubi status olimpijske discipline, pod velikim znakom pitanja je koliko strelaca će se opredeliti da u njoj učestvuje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.