AAA

KULTURA | 17.01.2019 19:00

Objavljeni dobitnici glumačkih nagrada Predrag Pedja Tomanović

Glumačku nagradu "Predrag Pedja Tomanović" za 2018. godinu osvojili su glumci Mia Simonović i Vukašin Randjelović, za uloge Ane i Miloša u predstavi "Moćni rendžeri ne plaču" Tijane Grumić, saopštilo je danas Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu.

Predstavu u kojoj su dobitnici nagrada ostvarili svoje uspešne uloge režirala je Tijana Vasić, a premijera je održana u maju 2018. godine na Kamernoj sceni SNP.

Nagradu dodeljuje istoimena zadužbina koju su osnovali roditelji prerano preminulog glumca Milena i Milorad Tomanović, a uručuje se svake godine 17. januara, na dan njegovog rodjenja.

Osim nagrade za najbolju ostvarenu ulogu glumaca tokom jedne godine u SNP, zadužbina dodeljuje priznanje najboljem diplomiranom studentu master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu čiji prosek ocena ne može biti niži od devet.

Po odluci žirija, ove godine to je Ivana Pančić, koja je glumu masterirala u klasi profesora Nikite Milivojevića.

O nagradama je odlučivao u kome su bili direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, pozorišna kritičarka Nataša Gvozdenović i pozorišni reditelj Predrag Štrbac.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.