AAA

OMS | 07.11.2018 15:45

Humanitarna aukcija slika iz kolekcija poznatih ličnosti za prikupljanje sredstava za UDK Tiršova


Centar za tranziciju i ljudska prava "Spektar" u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za kulturu 29. novembra 2018. godine organizuje  humanitarnu aukciju slika "Iz privatnih kolekcija poznatih – našoj deci na dar".

Aukcija će biti održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda sa početkom u 12 časova, a otvoriće je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ovaj humanitarni dogadjaj okupio je veliki broj poznatih ličnosti sa srpske javne scene iz oblasti glume, kulture, novinarstva, književnosti, muzike, koji su se rado odazvali pozivu da pomognu mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova.

Poznate ličnosti koje su donirale umetnička dela iz svojih privatnih kolekcija su: slikar Milan Cile Marinković, princeza i slikarka Danica Karadjordjević, glumica Andjelka Prpić, glumci Lazar Ristovski, Svetislav Bule Goncić i Ivan Vučković, pevačica Merima Njegomir, novinar Slobodan Šarenac, automobilsta Dušan Borković, tekvondistkinja Milica Mandić, pevač Kiki Lesendrić, novinarke Olivera Jovićević i Duška Jovanić, pevačica Ana Stanić, novinarka i spisatejica Vesna de Vinča, TV prezenter i pevačica Suzana Mačić i slikari Ivana Pleskonja, Nikola Janković.

Svi zainteresovani učesnici aukcije moći će da se nadmeću za 20  dela autora različitih generacija sa raznovrsnim žanrovskim i stilskim pristupima.

Po završetku izložbe biće proglašen šampion humanosti kojem će biti uručena specijalna plaketa, a prikupljena sredstva namenjena su kupovini neophodnih aparata (EKG aparat i holter pritiska) mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova. Vrednost ovih aparata je oko 15.000 evra, pa je cilj da se na ovom dogadjaju prikupi celokupan iznos za njihovu kupovinu.

Ovim putem pozivaju se sve zainteresovane kompanije i pojedince da kupovinom slika iz privatnih kolekcija poznatih daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji, kako bi mališanima omogućili zdravo detinjstvo.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.