AAA

OMS | 16.11.2018 11:05 > 16.11 11:20

Šabac ugostio američkog ambasadora

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat jučerašnju posetu Šapcu počeo je prijemom u Gradskoj kući koji je u njegovu čast priredio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima.

Predstavljajući ambasadoru Skatu predsednika Skupštine grada Šapca Nemanju Pajića, zamenika gradonačelnika Dušana Kostadinovića i predstavnike političkih stranaka i pokreta koji čine vladajuću većinu u gradskoj Skupštini, gradonačelnik je napomenuo da su dobre politike grada Šapca rezultat njihovog zajedničkog doprinosa.

To je, kako je rekao, najbolji dokaz da ovde ne odlučuje jedan čovek već lokalnu politiku kreiraju svi oni kojima je interes gradjana i razvoj Šapca kao modernog evropskog grada na prvom mestu.

Ambasador Kajl Skat je posebno interesovanje izrazio za nagradu "Šampion lokalnog razvoja" koju je Šabac nedavno dobio i za sistem neposredne demokratije koju grad u praksi sprovodi. Gradonačelnik je objasnio kako funkcioniše institucionalizovan mehanizam neposrednog odlučivanja gradjana u šabačkim mesnim zajednicama, čiji je rezultat narodna volja i potpuna kontrola gradjana nad javnim novcem.

Na ambasadorovo pitanje o investicijama, gradonačelnik je odgovorio da se uprava grada Šapca bori za sve kompanije za koje veruje da mogu da doprinesu boljitku gradjana, a bilo je reči i o poljoprivrednim potencijalima šabačkog kraja.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat, sa domaćinima, prošetao je centrom grada i u Kulturnom centru otvorio izložbu “Spašavanje Srbije: američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915. godine” kojom je i u Šapcu biti obeleženo 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.