AAA

OMS | 26.11.2018 13:10

Komercijalna banka u borbi protiv nasilja nad ženama

Komercijalna banka pomogla je postavku izložbe kojom se obeležava Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

"Komercijalna banka tradicionalno podržava brojne projekte društvene odgovornosti, među kojima se značajan deo odnosi i na zaštitu žena žrtava porodičnog nasilja, kao i na prevenciju nasilja prema ženama", rekao je predsednik Izvršnog odbora  Vladimir Medan.

Izložbu slika renomiranih savremenih slikara, organizovanu povodom obeležavanja Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka svetske kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" u Kombank dvorani, otvorio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević.

Ministar je istakao da se kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" sprovodi već dugi niz godina u Srbiji, ali da za razliku od ranijih godina, danas otvoreno pričamo o nasilju.

"Jedino na transparentan način, iznoseći podatke, možemo svi zajedno da se borimo protiv pojave nasilja", dodao je Djordjević.

Ministar Djordjević zahvalio je Komercijalnoj banci koja je podržala kampanju "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" i još jednom se pokazala kao društveno odgovorna, kao i umetnicima koji su dali svoje slike.

"Komercijalna banka je uvek bila tu da podrži naše akcije. Hvala Banci i gospodinu Medanu na brzoj i pravovremenoj reakciji koja je pomoći našu kampanju", istakao je Djordjević.

"16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u više od 100 država sveta. Kampanja je počela 25. novembra Medjunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Medjunarodnim danom ljudskih prava.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.