AAA

OMS | 08.07.2019 14:15 > 08.07 14:21

U Šapcu alpinisti uklanjaju ostatke oštećene fasade

Olujno nevreme sinoć u Šapcu značajno je oštetilo deo fasade zgrade u ulici Janka Veselinovića, izlomilo nekoliko stabala u gradu i pričinilo materijalnu štetu čiji se iznos utvrđuje, ali, najvažnije je da niko od sugrađana nije povređen.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sinoć je razgovarao sa stanarima i rekao da će šteta biti nadoknađena, za šta postoji procedura, i zato je potrebno da se svi kojima je oluja nanela štetu, jave u preduzeće JP "Infrastruktura".
Milan Vasić, načelnik Gradske uprave grada Šapca, naveo je na današnjoj konferenciji za novinare da se deo fasade odvojio od zgrade, a prema izveštaju saobraćajne policije, oštećeno je deset automobila.
"Odmah smo kontaktirali vlasnike i objasnili im da treba da se jave u JP "Infrastruktura", a sva šteta na automobilima biće isplaćena. Gradonačelnik je danas izdao nalog da se obavi vanredni inspekcijski nadzor svih pedeset fasada urađenih  preko bivšeg JSP "Stan" a sada "Infrastrukture", i posao je već danas započet. Takođe, izdat je nalog da se provere svi krovovi zgrada zbog antena", rekao je Vasić i istakao da je već danas angažovana firma da ukloni ostatke oštećene fasade u ulici Janka Veselinovića, sanacija će početi čim skele budu postavljene, a angažovan je sudski veštak građevinske struke koji procenjuje ostatak fasade.
Fasada je postavljena 2015. godine i u garantnom roku je. Procedura je jasna i fasada će biti zamenjena u obimu u kom to naloži stručno lice. Radove će finansirati Grad, preko JP "Infrastruktura", a troškovi će biti refundirani od izvođača radova.
Kako se na konferenciji za novinare moglo čuti, nije bilo veći problema sa kišnom kanalizacijom, oluja je polomila dva stabla a oštećeno je pet. U parkovima je pričinjena šteta ali stabla nisu izvaljena. Na Starom gradu je tokom prepodneva bila isključena struja jer se deo jednog stabla urušio na nebezbednom mestu. Sinoć i tokom noći ekipe JKP "Stari grad" uklanjale su grane sa saobraćajnica i trotoara, a posao se nastavlja i danas na zelenim površinama i u parkovima.
Sugrađani u čijim su dvorištima polomljene grane, mogu ih izneti na ulicu, a ekipe JKP "Stari grad" će ih odneti po završetku posla na zelenim površinama.
Načelnik Vasić je ponovio poziv upućen stanarima zgrade čiji se deo fasade odvojio, da se jave u JP "Infrastruktura" radi podnošenja zahteva za nadoknadu štete na automobilima. Takođe, i ostali sugrađani koji su imali štetu, mogu da se jave Komunalnoj policiji i inspekciji na broj telefona 345-700, kako bi se napravio zapisnik i sprovela procedura.
Pored načelnika Gradse uprave, na novinarska pitanja odgovarale su: Violeta Šestić, direktorka JP "Infrastruktura", Snežana Đokić, direktorka JKP "Stari grad" i Ljiljana Jovanović, rukovodilac Sektora stanovanja  u JP "Infrastruktura".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.