AAA

OMS | 17.07.2019 13:05 > 17.07 13:09

U Šapcu grade Savsku aveniju

Na prostoru Starog grada u Šapcu u toku je izgradnja Savske avenije, uređene pešačke površine koja će povezati centar grada i tvrđavu. Savska avenija je ujedno i prvi korak u realizaciji Savaparka jer je deo ovog budućeg zelenog kompleksa uz Savu.
Prilikom posete radovima, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović naglasio je da su radovi na projektu Savapark najvažniji radovi.
"Ovo je potpuno drugačiji pristup jednog grada na reci od onog na šta smo mi navikli da imamo. Najatraktivnija zona u našem gradu je opredeljena na korist svim građanima i koristiće se za sport, kulturu, rekreaciju. Zahvaljujem se svim građanima koji su učestvovali u zajedničkom projektovanju jednog ovakvog važnog projekta kao što je Savapark i evo, ovo je prva faza u kojoj će biti urađen prilaz i povezivanje centra grada sa tvrđavom. Radovi koštaju 110 miliona dinara. Rok za završetak radova je kraj novembra, a do vašara će biti završen najveći deo radova da bi građani mogli da uživaju u ovom prostoru i u vašaru. Paralelno sa ovim se zavšavaju projekti neophodni za nastavak radova na Savaparku, a to su kanal 1, kanal 2 i jezero. To je ono što će pomoći da ovaj prostor dobije pun sjaj, zelenilo i različite vodene tokove i površine", rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Arhitekta Ksenija Lukić najavila je da će Savska avenija sadržati nove moderne klupe, pešačke i biciklističke staze kao i novo dečje igralište.
„Kao što je najavljeno, počeli su radovi na uređenju Savske avenije. To je prvi i najvažniji korak u početku realizacije Savaparka kao ogromnog budućeg zelenog kompleksa našeg grada. Ovaj projekat će trajati nekoliko meseci i treba da poveže centar grada sa šabačkom tvrđavom tako što ćemo imati niz pešačkih prilaza, biciklističkih staza, zelenih uređenih površina, potpuno nov mobilijar i dečje igralište. Ovo je prva zona pristupa u Savapark”, navela je Ksenija Lukić.
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.