AAA

OMS | 18.07.2019 13:45 > 18.07 13:45

U Šapcu šljunče atarske puteve

Više od 1,5 miliona dinara meštani Tabanovića, mačvanskog sela nadomak Šapca, opredelili su od novca koji im je vraćen od poreza na imovinu za šljunčenje atarskih puteva. Radovi na putevima koji vode do tabanovačkih njiva u punom su jeku, a meštani već spremaju predloge za sledeće odlučivanje o trošenju novca od poreza na imovinu.

"Mesne zajednice su ranije imali po 200.000 dinara godišnje, sada raspolažemo sa više od dva miliona dinara. To znači da sada možemo da radimo po našoj želji i da ostvarimo planove koje imaju meštani, a ne ono što nam se kaže", zadovoljan je predsednik Mesne zajednice Tabanović Milan Ivanović.

Jedan takav plan koji su Tabanovčani dugo sanjali je izgradnja crkve koja se privodi kraju. Meštani su ponosni na činjenicu da je finansiraju svojim novcem, odnosno novcem od poreza na imovinu koji su uplatiti.

Ivanović ističe da je asfalt u selu došao skoro do svake kuće, da je preostalo još 100 metara da bi celo selo imalo asfaltiran prilaz domaćinstvu. Zato će naredni predlozi u fokusu imati puteve koji vode do njiva.

"Za meštane Tabanovića najvaniji projekat bio je izgradnja crkve i taj posao se privodi kraju. Ove godine su izglasali da se šljunče atarski putevi što je važno za selo zbog poljoprivredne proizvodnje. Radovi su počeli i očekujem da se vrlo brzo sve realizuje. Posle Tabanovića radovi se nastavljaju u ostalim selima Mačve i Pocerine. Istovremeno u gradu se rekonstruišu ulice. Karađorđeva ulica je završena, a radovi se trenutno izvode na Čaviću. Građevinska sezona je u punom jeku", rekao je danas načelnik Gradske uprave Milan Vasić prilikom posete Tabanoviću.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.