AAA

OMS | 22.07.2019 13:05 > 22.07 13:05

Počela završna nedelja manifestacije 'Pod krošnjama na Štrandu'


Počela je završna nedelja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" tokom koje će deca uzrasta od 5-12 godina imati priliku da se upoznaju sa slovačkim jezikom i kulturom.

Grupa tinejdžera koja pohadja jednomesečni kurs slovenačkog jezika se priprema za završni test, koji će se održati u subotu.
Kviz provere znanja iz madjarskog jezika održan je na lokalitetu Rim, u srcu šume iznad Beočin sela. Ovog vikenda, trojica finalista su se rasporedili po sledećem redu: Prvo mesto Petko Cvijanović, drugo mesto Ilija Obrić i treće mesto Nikola Godić.

Domaćini, Šumska zajednica Beočin, udruženje privatnih vlasnika šuma, su najstarije udruženje ove vrste u Evropi i postoje od 1903. godine.

Razgovarali smo sa Sonjom Kokić, članicom Upravnog odbora Šumske Zajednice Beočin:

"Živimo u vremenu velikih izazova za opstanak šuma na našim prostorima. Šumska zajednica Beočin gazduje domaćinski, nezavisno od Nacionalnog parka Fruška gora kom samo geografski pripada. Seča i obnova šume se rade planski po Zakonu, odnosno Osnovi gazdovanja privatnim šumama koja se izradjuje svakih 10 godina. Sve delatnosti u okviru Udruženja se obavljaju volonterski, osim stručnog dela, gde je uključen inženjer šumarstva i tehničar, odnosno, stručno lice za čuvanje šume.Saradnja sa manifestacijom "Pod krošnjama na Štrandu" je dragocena, jer smatramo da je jedini ispravan put da deca i mladi upoznaju svoje okruženje i da ga čuvaju, a mi odrasli treba svojim činjenjem da budemo uzor i da držimo red", navela je Kokić.

Sve informacije su dostupne na Facebook i Instagram profilima Pod krošnjama na Štrandu.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.