AAA

OMS | 26.07.2019 14:45 > 26.07 15:17

Šabačke ulice spremne za novi gradski prevoz

Ulice Surepova i Prote Smiljanića u Šapcu, koje su na trasi budućeg gradskog prevoza, danas dobijaju novi sloj asfalta.

Rekonstrukcija ove dve ulice, kroz koje će od jeseni prolaziti autobusi gradskog prevoza, omogući će brži i lakši saobraćaj na Čaviću.

Linija gradskog prevoza koja će saobraćati kroz Surepovu i Prote Smiljanića startuje kod Kapitol parka, a finalna stanica je Gradski bazen. Na putu od Kapitola do bazena proći će kroz ulice 6. puka, Nikole Pašića, Surepovu, Prote Smiljanića, putnike će voziti do bolnice, a zatim kroz Vojvode Mišića i Masarikovu i do crkve. Naredne stanice biće u naselju Bare, zatim u Karađorđevoj ulici, Pop Lukinoj i Hajduk Veljkovoj, a poslednja stanica je Gradski bazen.

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je danas da je raspisan javni poziv za gradski prevoz i da je 17. septembar rok za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

"Uvodimo dve nove gradske linije, prepakovali smo i tri prigradske linije u smislu da će polasci autobusa biti na 15 minuta, dodajemo 31 novo autobusko stajalište, prevoz će biti povezan sa svim delovima grada, sa svim selima i javnim institucijama i to je samo deo projekta Održive urbane mobilnosti preko kojeg smatramo da ćemo regulisati pitanje saobraćaja u gradu", kazao je Vasić.

Od ponedeljka počinje rekonstrukcija ulica Oslobođenja i Stojana Čupića.
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Grad Šabac.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Grada.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.