AAA

OMS | 06.08.2019 14:35 > 06.08 14:35

U Šapcu lepše i bezbednije raskrsnice

Raskrsnica kod Pozorišta u Šapcu, u centalnom delu grada, već ima novi sjaj iako je ostalo još nekoliko dana do kraja radova. Čitava površina je popločana i izdignuta u nivo ivičnjaka, postavljene su rampe, taktilne ploče, ostavljen prostor za zelenilo i udoban prolaz pešaka i biciklista.

Arhitekta Javnog preduzeća "Infrastruktura" Bojan Alimpić istakao je da je bezbednost svoh učesnika u saobraćaju bila prioritet ove rekonstrukcije.

"Raskrsnica je rekonstruisana tako da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a najviše pešaka i biciklista. Usporen je saobraćaj motornih vozila. Postavljene su rampe na početku raskrsnice i ukinuto nebezbedno parkiranje na samoj raskrsnici. Biće obezbedjena i stubićima. Raskrsnica je uredjena tako da omogućava bolju preglednost i da bude jasna, pregledna i definisana potpuno. Omogućiće i udobnije korišćenje osobama sa invaliditetom, postoje i taktilne ploče. Ostavili smo prostora gde god smo mogli da se posadi i drveće", objašnjava arhitekta Alimpić.

Radovima je danas prisustvovao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je rekao da raskrsnica pokazuje kako bi mogla da izgleda čitava Karadjordjeva ulica.

„Karadjordjeva je jedna od najvažnijih ulica u gradu. Mi smo uredjenjem ove raskrsnice pokazali kako bi mogla da izgleda. Ona nije dobila svoj pun izgled zbog jednostavnog razloga – nismo uspeli da rešimo problem parkiranja u Karadjordjevoj ulici", rekao je gradonačelnik i objasnio da je razlog bio nerešeni imovinosko-pravni odnosi na parceli na kojoj je bio planiran parking.

On je najavio da će u Karadjordjevoj biti vraćeno parkiranje pod uglom od 90 stepeni, kako je i ranije bilo.

"Ušli smo u proces izgradnje jedne parkirališne garaže i to je zastalo jer imamo imovinskih problema. Ova ulica je trebalo da liči na ulice u Beču ali neće izgledati tako dok ne rešimo problem sa parkiranjem. Sada smo u fazi kada bi to trebalo da se rešava. Onog trenutka kada to završimo ova ulica će poprimiti izgled kakav sam najavljivao. Do tad mi ćemo vratiti parkiranje kako je i bilo, pod 90 stepeni, biće dovoljno parking mesta za sve. Vodili smo računa o ljudima koji imaju radnje u Karadjordjevoj, o gradjanima da mogu normalno da šetaju, o gradjanima koji žive u ovoj ulici. Mislim da smo na ovaj način zadovoljili svačije potrebe, a ujedno i pokazali kako treba da izgleda Karadjordjeva u budućnosti”, rekao je gradonačelnik danas.

Gradonačelnik je dodao da će u septembru biti uredjen prostor ispred Zorkinog solitera, kojim će, kako kaže, Šapčani biti ponosni.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.