AAA

OMS | 16.10.2019 12:00 > 16.10 12:00

U Šapcu otvorena još jedna italijanska fabrika

U Šapcu je otvorena još jedna italijanska kompanija "Refrion", dvanaesta po redu, u čijem će proizvodnom pogonu do kraja godine posao pronaći 45 Šapčana, a trenutna plata je 55.000 dinara.

Kompanija se bavi proizvodnjom rashladne i ventilacione opreme, a svi proizvodi izvoze se u Evropsku uniju.

David Tomasin, generalni direktor novootvorene kompanije, pohvalio je saradnju sa predstavnicima Grada Šapca i najavio proširenje proizvodnje do kraja godine.

"Imamo dugogodišnje iskustvo sa gradom Šapcem, prvi projekat je realizovan 2007. godine potom je saradnja nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Da bismo proizvodili bio nam je potreban veliki objekat kao ovaj u kojem se nalazimo. Ovo je odlična lokacija za uvoz i izvoz tako da je pozicija objekta na odličnom mestu. Za sada imamo 20 radnika, ali do kraja godine planiramo proširenje i planiramo da u proizvodnom pogonu do tada radi izmedju 40 i 45 radnika”, rekao je Tomasin.
Kompanija se nalazi u Slobodnoj zoni kod Robno-transportnog centra Šabac.

"Refrion" je danas posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da će zdrava konkurencija podići cenu rada u Šapcu i naglasio da novootvorena firma nije dobila nijednu vrstu subvencija.

"Evo vidite šta se sve može desiti kada otvoreno razgovarate sa ljudima i kada pustite ljude da se bave svojim poslom i ulažu u sopstveni biznis. Od nove godine je došlo 16 novih kompanija u naš grad i sve su došle na preporuku kompanija koje su imale dobro iskustvo poslovanja u Šapcu. Ova kompanija je za početak zaposlila 20 radnika, stvorila dobre uslove za rad i kako čujem u RTC-u postoji interesovanje za novim prostorima za firme. Broj nezaposlenih u evidenciji se smanjuje, ali ono što je stvarni podatak jeste da nedostaje ljudi. U ovom trenutku, u ovu kompaniju dolaze radnici iz Sremske Mitrovice. Plata je 55.000 dinara. Svima onima koji su nezadovoljni i traže posao nudim im upravo ovo i ovo je najbolji način da se prosečna cena rada u Šapcu podigne, zdravom konkurencijom", kazao je gradonačelnik.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.