AAA

OMS | 14.11.2019 12:55 > 14.11 12:55

Interni portal gradske uprave Vranja počeo sa radom

Kako omogućiti efikasnu razmenu informacija u gradskoj upravi? Kako najbrže sakupiti informacije od različitih službi i dati pravi odgovor gradjanima? Kako osigurati da su odluke na lokalnom nivou u skladu sa nacionalnim zakonima? Ovo su neka od pitanja na koja je gradska uprava u Vranju odgovorila inovativno: kreiranjem internog portala za komunikaciju.

Portal je počeo sa radom 10. oktobra ove godine i razvila ga je Služba za informacione i komunikacione tehnologije grada Vranja.

Interni portal je dostupan svim zaposlenima, bez obzira na funkciju u gradskoj upravi. Na portalu koji funkcioniše slično forumu, zaposleni mogu da otvore temu, postave pitanje, daju odgovore i tako aktivno rešavaju probleme ili ukazuju na njih.

Portal omogućava brže pribavljanje i razmenu informacija, ali i transparentnost u poslovanju. Na taj način gradska uprava postaje efikasnija u odgovorima na potrebe građana, a zaposlenima u gradskoj upravi se olakšava poslovanje.

Portal je izradjen u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština u okviru projekta "Unapredjenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou". Podršku je takodje pružio projekat nemačko-srpske razvojne saradnje "Reforma javne uprave", koji sprovodi GIZ.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Predrag Branković, načelnik Službe za informacione i komunikacione tehnologije grada Vranja 017/402 301.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.