AAA

OMS | 12.12.2019 13:50 > 12.12 13:50

'Novogodišnjoj kutiji' obradovalo se još hiljadu mališana


Kompanija METRO Cash & Carry i Credit Agricole banka, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane Beograd, organizovali su tradicionalnu, humanitarnu akciju pod nazivom "Novogodišnja kutija", u Sava centru. Za decu iz beogradskih vrtića priredjena je zanimljiva predstava kao i dodela novogodišnjih paketića.

Dogadjaj je svečano otvorio "Hor dece i zaposlenih Predškolske ustanove Čukarica", nakon čega se prisutnima obratio gradonačelnik Beograda prof. dr. Zoran Radojičić, koji je povodom tradicionalnog događaja izjavio:

"Svrha i cilj ovog projekta je da paketići stignu do dece kojima je podrška potrebna. Važno je da omogućimo da sva deca imaju iste uslove za život i razvoj, kao i da se raduju praznicima i uživaju u njima. Zahvaljujem društveno odgovornim kompanijama koje su učestvovale u ovom humanitarnom projektu, te pozivam i druge da se priključe i učestvuju i sledećih godina", naveo je gradonačelnik Radojičić.

Nakon svečanog otvaranja, usledila je predstava pod nazivom "Elsa, Ana i Olaf u potrazi za Deda Mrazom", u kojoj su glumci prisutnoj deci ispričali vrlo uzbudljivu novogodišnju priču. Nastupom mladih balerina završen je zabavno-umetnički program nakon čega je Deda Mraz okupljenim mališanima darivao paketiće, ispunjene slatkišima i igračkama.

"Ova manifestacija mnogo znači našoj deci. Svaki trenutak radosti koji omogućite njima i naš je trenutak radosti. Hvala svima koji učestvuju u organizaciji ovog dogadjaja", izjavio je Branko Jovanović, otac četvorogodišnje Teodore iz novobeogradskog vrtića "Švrća".

Humanitarni projekat "Novogodišnja kutija", traje više od deset godina, a za to vreme je podeljeno preko 15.000 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica na teritoriji Beograda, sa ciljem da se njihov položaj poboljša, kao i da osete toplinu i duh praznične atmosfere.

Projekat obuhvata 17 beogradskih opština i svake godine se za oko 1000 mališana, organizuje ovo praznično druženje.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.