AAA

OMS | 10.01.2020 14:10 > 10.01 14:10

Šabac ugostio američkog ambasadora

Gost Šapca danas je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni F. Godfri. Posetu je počeo prijemom u Gradskoj kući, koji su u njegovu čast priredili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

Tokom sastanka razgovaralo se o dostignućima i mogućnostima grada Šapca, kao i o projektima koje finansira Vlada SAD.

Gradonačelnik je istakao da je današnji dan veoma važan za Šapčane i zahvalio se uvaženom gostu na poseti i interesovanju da upozna Šabac.

"Mi smo slobodan, otvoren i prijateljski grad koji želi dobre odnose sa svima. Želimo da vidimo Šabac i Srbiju u Evropskoj uniji i želimo da Srbija bude deo zapadne civilizacije. Oduvek smo ponosni na prijateljstvo koje imamo sa američkom ambasadom. Mi smo danas pokazali zašto smo dobili nagrade za grad koji je najbolje mesto za domaće i strane investicije, za otvoreni grad, za otvorenu, brzu i efikasnu administraciju. I naravno, ponosni smo na nove projekte i novi investicioni ciklus u našem gradu. Mislimo da Šabac može da bude primer grada koji je otvoren, u kome se misli, govori i radi slobodno i želimo da Srbija bude takva. I verujem da ćemo uz pomoć SAD i doći do toga", poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Obraćajući se medijima na Trgu šabačkih žrtava, gde je položio cveće na spomenik žrtvama fašizma, ambasador SAD zahvalio se gradonačelniku na gostoprimstvu i srdačnom dočeku i istakao svoju impresioniranost onim što je video u Šapcu.

"Impresioniran sam svime što ste preduzeli da privučete strane investicije i omogućite bolji život svojim sugrađanima.Veoma cenim vaš iskren razgovor o izazovima i mogućnostima pred kojima se nalazi ne samo Šabac već i Srbija u celini. Raduje me što vidim da se u Šapcu različita mišljenja mogu čuti i u okviru civilnog društva i u lokalnoj vlasti. Smatram da je zdrava debata esencijalni deo aktivnog demokratskog društva i uveren sam da ovaj grad ima svetlu budućnost," naveo je ambasador SAD.

Odajući poštu žrtvama fašizma pred spomenikom koji, kako je istakao, zrači tugom ali i lepotom, ambasador Entoni F. Godfri je naglasio da su tokom 139 diplomatskih odnosa, SAD i Srbija zajedno nosile teret stradanja kroz dva svetska rata.

"Sjedinjene Američke Države veoma cene partnerstvo sa Srbijom u borbi protiv fašističke tiranije u Drugom svetskom ratu, kao i naše današnje partnerstvo koje ima ogroman potencijal za budućnost. Iskreno verujem da će naša saradnja i srdačni odnosi nastaviti da se razvijaju i ubuduće. Želim vam svima mnogo uspeha u daljim naporima da vaš grad postane snažniji i bogatiji," poručio je amabasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni F. Godfri. 


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.