AAA

OMS | 18.05.2020 13:45 > 18.05 13:45

Šabac nagradio najbolje studente

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović potpisao je u subotu ugovore o stipendiranju sa 10 najboljih studenata i sedam studenata čija su buduća zanimanja deficitarna. Za stipendije je iz budžeta izdvojeno tri miliona dinara, a studenti će mesečno dobijati po 14.500 dinara.

“Bez obzira na to da li će oni svoju profesionalnu i porodičnu budućnost vezati za neki drugi grad, mi smo tu za njih. Pratićemo njihov razvoj. Rekao sam im danas da je ovo naš grad, da u njemu svi možemo da živimo zajedno, da je ovo grad koji vodi računa o svojim građanima. Oni su mladi, obrazovani i vredni i znaće sami da odaberu svoj put na pravi način. U Šapcu svako ko je vredan i ko želi, imaće priliku da živi bolje, sigurno i bezbrižno”, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i poželeo sreću studentima na ispitima koji im predstoje.
Među stipendistima je i Marija Rudaljević, studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta na dva master programa reproduktirni biolog ebriolog i drugi molekularni biolog.

”S obzirom da sam na prvom programu student koji se sam finansira, mogu da kažem da mi je ova stipendija dobrodošla. Jako sam ponosna što naš grad neguje ovu tradiciju. Šabac bih opisala kao vrlo perspektivan grad. Dosta se radi na izgledu grada, uređenju ulica, na dovođenju novih kompanija, tako da mislim da za nas mlade ima mesta u ovom gradu da budemo uspešni i profesionalno i porodično”, rekla je studentkinja Marija Rudaljević.

Njen kolega, Damjan Marković planira da ostane u Šapcu.

”U ovom gradu vidim potencijal. Vidim šta sve možemo zajedno da uradimo samo je bitno da smo ujedinjeni i naravno slobodni”, kazao je Marković.

Načelnica društvenih delatnosti, Tatjana Marković objasnila je da je je uslov za stipendiju da je student na trećoj, četvrtoj ili petoj godini studija, očistio prethodnu godinu i da je prosek 9,2. Prilikom odabira deficitarnih zanimanja koja će se stipendirati, slušane su preporuke Nacionalne službe za zapošljavanje i od ponuđenih deset oblasti, popunjeno je sedam.

”Grad šalje izuzetnu poruku mladim ljudima, kao i njihovim roditeljima, a to je da ova deca treba da služe za primer. Ne samo za svoje roditelje i porodice, već i svima ostalima, jer moramo verovati da ćemo živeti u vremenu u kojem će isključivo merilo biti znanje. Čestitam i njima i njihovim roditeljima, i verujem i da ćemo u narednom periodu imati dovoljan broj studenata koji će pokazati izuzetne rezultate, a koje ćemo mi kao Grad podržati i nagraditi”, istakla je načelnika Marković.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.