AAA

OMS | 19.02.2021 14:35 > 19.02 14:35

SBB fondacija poziva nadarene učenike da se prijave za program „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak”

SBB fondacija nastavlja da podržava izuzetne mlade talente u Srbiji i poziva ih da se prijave za program „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“.

„Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“ namenjena je najboljima od najboljih koji se znanjem, radom i uspesima ističu među svojom generacijom.

“Od kada smo pre dve godine započeli ovaj program, vodimo se istom idejom i istim ciljem, a to je da podržimo dalji razvoj izuzetnih mladih ljudi i pomognemo im da ostvare svoj potencijal”, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

“Nadarena deca se ne rađaju svaki dan, a mi duboko verujemo da treba da negujemo njihove talente, kao i da je ulaganje u znanje najvažnija investicija. Zato im pomažemo na različite načine da završe najbolje fakultete u svetu i da kao nosioci pozitivnih promena u društvu, jednog dana menjaju našu zemlju i svet na bolje. Radujem se upoznavanju sa trećom generacijom naših budućih stipendista”, zaključila je Lukić.

Na konkurs se do 28. marta mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji poseduju izuzetan talenat iz neke od oblasti nauke, kulture ili umetnosti, koji postižu vanserijske rezultate na takmičenjima, imaju preporuke mentora ili profesora.

Mia Mijović, studentkinja inženjerstva Univerziteta u Oksfordu i jedna od stipendista „Stipendije prof. Njegoš B. Šolak“, ističe daje uz veliki talenat, marljiv rad njen recept za ostvarivanje ciljeva i zaključuje:

„Volela bih da se jednog dana, kada završim fakultet, i ja priključim ideji SBB fondacije i sama pomognem mladim ljudima i deci da ostvare sve svoje potencijale.“

„Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“ pokrenuta je 2019. godine i trenutno podržava devetoro veoma nadarenih mladih ljudi, kojima obezbeđuje finansijsku, mentorsku i logističku podršku u njihovom obrazovanju, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Istaknuti učenik Matematičke gimnazije i stipendista SBB fondacije Dobrica Jovanović o podršci ovog programa jednom je rekao:

„Oni su moja, ne samo finansijska, već i prijateljska podrška, za mene su tu kada su mi potrebni saveti i na njih uvek mogu da se oslonim.“

SBB fondacija veruje da je ulaganje u svakog izuzetnog pojedinca ulaganje u čitavo društvo i budućnost svih nas.

Najbolji zaslužuju najbolje!


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.