AAA

OMS | 30.09.2022 21:25 > 30.09 21:28

Program Nova pismenost učinio javno dostupnim podatke o medijskim trendovima i navikama građana Srbije


Novi Sad, 30. septembar - Na 5. po redu kongresu OPENS FundCon V Element, koji stvara prostor za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju njihove održivosti, projekat Nova pismenost, koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID) i Propulsion, predstavio je svoje dosadašnje delovanje i uspešne kampanje proistekle iz istraživanja sprovedenih u okviru programa. Podaci koji su predstavljeni govore o medijskim trendovima i navikama građana Srbije i dostupni su javno na sajtu novapismenost.rs

 
“Organizacije civilnog društva i postoje kako bi inicirale društvenu promenu. Zbog toga je važno da raspolažu relevantnim podacima pri kreiranju svojih komunikacijskih strategija, upravo kako bi njihova poruka na pravi način došla do onih ljudi kojima žele da se obrate. Međutim, ovakvi podaci potrebni su i mnogim drugim akterima kojima podaci o medijskim trendovima i navikama građana Srbije ranije nisu bili dostupni ili su do njih dolazili teško, a sada im program Nova pismenost omogućava pristup ovoj bogatoj bazi”, rekla je Teodora Miljković ispred programa Nova pismenost. 

 

Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.