AAA

OMS | 10.11.2015 11:35 > 10.11 11:39

Upoznavanje različitosti kroz različite ukuse

U Sjenici je u okviru programa „Food is great“, koji se organizuje uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu, održano zajedničko predstavljanje dijela sandžačke tradicionalne kuhinje s prostora Pešteri i Sjenice i tradicionalne kuhinje Velike Britanije.

Manifestacija "Food is great" je dobar primjer približavanja i upoznavanja različitih kultura u cilju boljeg razumijevanja i saradnje među narodima, narocito u svjetlu evropskih integracija Srbije.

Podršku ovoj manifestaciji, kao dobrom primjeru približavanja i upoznavanja različitih kultura i bolje saradnje i stabilnosti dao je predsjednik SDA Sandžaka i manjinske poslaničke grupe u Skupštini Srbije "SDA Sandžaka-PDD" dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima.

Opština Sjenica je domaćin i glavni pokrovitelj ove dvodnevne manifestacije koja je privukla veliki broj gostiju, uglednih predstavnika kulturnog i političkog života i novinara iz cijele Srbije.

Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenica, otvarajući ovu manifestaciju, se posebno zahvalio ambasadoru Velike Britanije u Srbiji Nj.E. Denisu Keefe na podršci ovom projektu i pozvao sve prisutne da se upoznaju sa tradicionalnom kuhinjom Pešteri i Sjenice, koja je izrazito multietnička, kao važnim dijelom kulture ovog dijela Sandžaka.

 
Novi Pazar, 10.11.2015. godine    
Informativna služba SDA Sandžaka    


Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa sadržinom ovog teksta, obratite se kontaktima navedenim u saopštenju.

(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.