AAA

OMS | 08.04.2016 15:25

Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu Srbije i RS

Konferencija o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike Srpske se održava u ponedeljak, 11. aprila 2016. godine, u hotelu Crowne Plaza u Beogradu sa početkom u 9:30 časova, pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije i Republike Srpske.

Konferenciju će otvoriti: prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije; g-din Željko Sertić, ministar privrede u Vladi Republike Srbije i g-din Zlatan Kokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske. Uvodne reči izneće, u okviru drugog panela, g-đa Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije, u okviru trećeg panela, g-din Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, dok će u četvrtom panelu uvodnu reč dati dr Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Regionalnoj Konferenciji prisustvovaće preko 100 preduzetnica i preduzetnika iz Srbije i Republike Srpske, predstavnici privrednih komora dveju zemalja, NVO sektora, medija i drugih zainteresovanih javnosti.
U sklopu Konferencije biće promovisan i javni poziv za dodelu zemljišta preduzetnici sa najboljim biznis planom za otpočinjanje ili proširenje posla u okviru Beočin biznis parka – Lafarge BFC Srbija.

Konferencija ima za cilj da: da ohrabri žene da se otisnu u preduzetničke vode; da podstakne dijalog svih relevantnih subjekata u društvu – preduzetnica, predstavnika vlade, finansijskih institucija, privrednih asocijacija, stranih i domaćih kompanija i nvo sektora – o trenutnom stanju i perspektivama ženskog preduzetništva; da utiče na kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta i okruženja za razvoj ženskih preduzeća; promovisanje rodne ravnopravnosti i veće učešće žena u procesima ekonomskog odlučivanja; da pomogne umrežavanju preduzetnica iz Srbije, Republike Srpske i regiona.

Organizatore Konferencije, povodom Godine preduzetništva (2016.), čini pul nevladinih organizacija Centar za tranziciju i ljudska prava Spektar, Centar za podršku socijalno isključenim kategorijama građana Korak dalje, Centar za mame i Udruženje Jelek.


PROGRAM KONFRENCIJE

09:00 – 09:30:  REGISTRACIJA UČESNIKA:
09:30 – 10:00: OTVARANJE KONFERENCIJE  I  UVODNE REČI
Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost
g-din Željko Sertić, ministar privrede u Vladi Republike Srbije
g-din Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske
10:00 – 11:30: PANEL I
Tema: Aktuelno stanje i perspektiva ženskog preduzetništva

UČESNICI: g-đa Maja Pejčić, direktorka Sektora za upravljanje projektima Razvojne agencije Srbije; g-đa Nada Budiša, sekretarka Saveta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske; g-đa Ljiljana Karaklajić, vlasnik i direktorka „D-Express“-a; g-đa Tijana Sekulić, vlasnik firme „AT Konsalting“ i dr Branka Kolar Mijatović, Savjet ministara Bosne i Hercegovine.
Moderator: g-đa Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije

11:30 – 12:00: KAFE PAUZA
12:00– 12:15:  PANEL II
Uvodna reč
g-đa Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke SrbijePažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.