AAA

OMS | 30.12.2016 14:15

Otvorena izložba 'Mini Akt' u KomBank Art holu


Galerijski prostor KomBank Art hol u Makedonskoj ulici ugostio je međunarodnu izložbu "MINI AKT", koja predstavlja radove izabrane na konkursu koji organizuje Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza“ iz Zemuna.

Na ovaj konkurs, koji je trajao od januara do maja, prijavilo se 127 umetnika iz 12 zemalja, a stručni žiri je odabrao 40 radova, koje publika sada može da vidi na novootvorenoj izložbi u KomBank Art holu. Koristeći različite slikarske tehnike, umetnici su dali svoje viđenje muškog i ženskog akta.

"Ovo je intimno slikarstvo, koje pleni, zaustavlja dah pred navalom osećanja i ukazuje na zrelost samih autora. Ljupko i s ljubavlju su pažnju poklonili ženi, želeći da je učine vanremenskom heroinom, koja živi pred nama, uhvaćena u trenu i nacrtana sa dubokim poštovanjem. Nema slučajnosti, niti skaradnosti" – rekla je otvarajući izložbu istoričarka umetnosti Haira Jakovljević.

Predsednik Umetničkog udruženja "Široka staza" Boško Đuričković najavio je gostovanje ove izložbe u Japanu.

„Ostvarili smo odličnu saradnju sa galerijom "Nano" u japanskom gradu Osaka, gde su naši umetnici gostovali prošle jeseni i gde će se opet predstaviti ovom istom izložbom na jesen 2017. godine. Od ove godine, izabrani radovi na konkursu koji "Široka staza" organizuje, će obavezno biti predstavljeni i publici u Japanu“, dodao je Đuričković.

Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti "Široka staza" nastalo je 1996. godine. Udruženje se bavi organizacijom raznovrsnih umetničkih manifestacija, sa ciljem doprinosa bogatijoj kulturnoj ponudi Beograda. Sa profesionalne strane, omogućava domaćim umetnicima da se pojave u inostranstvu, a stranim da rade u našoj zemlji. Udruženje je do sada organizovalo više od 700 samostalnih i 150 grupnih izložbi.

Izložba u KomBank Art holu otvorena je do 15. januara 2017. godine, a ulaz na izložbu je besplatan.


Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.