AAA

OMS | 09.02.2017 12:30

U šabačkim selima led rasveta menja živine sijalice

Mačvansko selo Prnjavor prva je od 52 mesne zajednice u kojoj je kompletna živina rasveta zamenjena najmodernijim led sijalicama. Grad Šabac je pokrenuo akciju zamene 4740 dotrajalih svetiljki koje kao izvor svetlosti koriste živu, a radovi su počeli krajem decembra prošle godine.

"U Šapcu težimo da svim našim sugrađanima, meštanima gradskih i seoskih mesnih zajednica, omogućimo najbolju uslugu po najnižoj ceni", istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete Prnjavoru.

On je sa meštanima ovog sela razgovarao o benefitima realizovane akcije.

"Šabac je jedan od prvih gradova u kom se menja rasveta. Uklanja se neekološko osvetljenje, a zamenjene živine sijalice biće predate specijalizovanoj firmi zaduženoj za reciklažu. Druga pogodnost je ušteda električne energije. Na godišnjem nivou ušteda struje je blizu 23 miliona dinara, što znači da se investicija za godinu i po dana isplatiti sama. Želimo da naši sugrađani imaju najbolju uslugu u svim oblastima", rekao je gradonačelnik i dodao da nije slučajno što je zamena rasvete počela iz Prnjavora, jer je ovo velika mesna zajednica i najudaljenija od centra grada.
Gradonačelnik je kazao i da za ovu mesnu zajednicu ima velike planova, jer je ideja da Prnjavor bude prva opština na šabačkoj teritoriji.

Milutin Jekić, Darko Radić i Ivan Tufegdžić, odbornici u Skupštini grada Šapca i meštani Prnjavora, upoznali su gradonačelnika sa realizovanim projektima i planovima za ovu mesnu zajednicu. Pohvalili su saradnju sa Gradskom upravom i podsetili da je u prethodnom periodu bilo značajnih investicija u selo, naročito ističući radove na kapeli, izvorištu vode, radove na školskim objektima i uređenje igrališta.

Milan Vasić, direktor JP Za upravljanje građevinskim zemljištem, rekao je da je u Prnjavoru zamenjeno više od 470 sijalica. Napomenuo je da je garancija za led sijalice pet godina, što znači da budžet grada neće biti opterećen troškovima održavanja.

U planu je da se sva stara rasveta zameni u naredna tri meseca, a dinamika radova zavisi od vremenskih uslova.

Vrednost investicije je blizu 41 milion dinara.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.