AAA

OMS | 08.03.2017 14:25 > 08.03 15:53

Obnovljeni Centar za socijalni rad nudi bolje usluge ugroženom stanovništvu i migrantima

  • Foto: Nikola Tumbas/www.subotica.info

U čast Međunarodnog dana žena, 8. marta 2017. svečano je otvoren renovirani Centar za socijalni rad u Subotici. Rekonstrukciju je sa $70,000 dolara finansirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Lokalne vlasti su identifikovale obnovu Centra kao prioritet za grad Suboticu, imajući u vidu povećanu tražnju za uslugama Centra usled priliva migranata i izbeglica u prethodne dve godine.

"Obnova Centra za Socijalni rad izvršena je u okviru dvogodišnjeg USAID-ovog projekta vrednog 1.3 miliona dolara, sprovedenog u partnerstvu sa Programom UN za razvoj (UNDP), koji pomaže gradovima i opštinama koje su najviše pogođene migrantskom krizom da povećaju svoje kapacitete i budu bolje pripremljene da odgovore na ovu i buduće krize", rekao je Džefri Skarin, zamenik direktora USAID-ove Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj.

"Otvaranje posebnih, namenskih prostorija u okviru Centra, za rad sa žrtvama porodičnog nasilja, osiguraće dostojanstven tretman ugroženih dok traju pravosudni postupci. Žrtve, često u pratnji maloletne dece, više neće morati da čekaju u hodnicima Centra zajedno sa ostalim korisnicima", napomenula je Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice UNDP-a.

"Obnovljeni Centar pružiće bolje uslove za rad 60 zaposlenih i bolje usluge svojim korisnicima, uključujući i migrante. Centar godišnje pruža usluge za oko 12,000 ljudi", rekla je Miroslava Bagavac, direktorka Centra za socijalni rad grada Subotice.

Rekonstrukcija Centra realizovana je u okviru "Projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu", koji finansira USAID a sprovodi UNDP, u šest opština i gradova (Bosilegrad, Dimitrovgrad, Kanjiža, Preševo, Šid, Subotica), u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbeglice i migracije. 


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.