AAA

OMS | 10.03.2017 11:50

U Bogatiću gastronomsko takmičenje učenika iz tri države


Budući gastronomski stručnjaci iz šest gradova sa obala Drine i Save nadmeću se danas u Bogatiću na Regionalnom takmičenju u pripremanju hrane.

"Ovo je prvo takmičenje srednjoškolaca gastronomskih smerova iz gradova iz Hrvatske, Federacije Bosine i Hercegovine i Srbije, koje organizujemo pod pokroviteljstvom Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoističnoj Evropi (SWG)", istakao je Vladan Popadić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić koja je sa Mačvanskom srednjom školom i Opštinom Bogatić domaćin i organizator takmičenja.

U ime Mačvanske srednje škole takmičarima i njihovim mentorima dobrodošlicu i uspeh u takmičenju poželela je direktorka Milica Dražić.

"Mi ćemo pripremiti čorbu od bundeve, punjeni biftek sa punjenim krompirom kao prilogom, mešanu salatu i princes krofne" otkrile su nam Šukreta Šukilović i Kristina Nikolić, takmičarske Srednje stručne škole iz Janje.

Dvanaest mladih kuvara iz Iloka, Brčkog, Janje, Sremske Mitrovice, Šapca i Bogatića pripremaju kompletan ručak. Svaka ekipa ima drugačiji "zadatak", pa će se na meniju zajedničkog ručka koji sledi po završetku takmičenja služiti nacionalna jela iz tri bivše jugoslovenske republike.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.