AAA

OMS | 10.03.2017 14:45

Kultura je u Šapcu domaćin a ne gost

Program Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete „Negujmo srpski jezik” predstavljen je danas u Biblioteci šabačkoj. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović otvorili su izložbu postera Negujmo srpski jezik, čija je tema zaštita srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je da je Šabac jedan od gradova sa najjačom kulturnom tradicijom u Srbiji.

"Poseta Biblioteci šabačkoj je prilika da se uverimo kako jedna ustanova kulture funkcioniše na izuzetno kvalitetan način. Akciju „Negujmo srpski jezik“ promovišemo u Šapcu kao jakom kulturnom centru i verujem da će građani Šapca podržati program. Ministarstvo kulture je u poslednje tri godine Šapcu pomoglo sa 36 miliona dinara, a prošle godine smo za projekat „Gradovi u fokusu“ Šapcu opredelili devet miliona dinara za obnovu sinagoge. Želim da se u Šapcu, uz pomoć Ministarstva kulture, lokalne vlasti i uz napore svih građana, kulturna atmosfera održava i unapređuje u svakom smislu", poručio je ministar kulture Vladan Vukosavljević.

On je posetio i nekadašnju zgradu sinagoge čija je rekonstrukcija u toku – budući Muzej šabačkih Jevreja.

"Današnja poseta ministra kulture Šapcu je veoma značajna jer je Šabac grad kulture. Na različitim konkursima Ministarstva, Šabac je „osvojio“ 36 miliona dinara u protekle tri godine. Taj novac je pametno investiran u ono to je nama u Šapcu najvažnije, a to je kutura. Uredili smo Muzej, završili Aneks Biblioteke, obnavljamo sinagogu. Tako pokazujemo da umemo da budemo partneri koji dosledno sprovode i lokalne i republičke strategije razvoja kulture. I kako obnavljamo kulturnu baštinu – tako stvaramo novu, za generacije koje dolaze", istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i podsetio da Šabac za kulturu izdvaja sedam odsto iz gradskog budžeta, što je u samom vrhu u Srbiji.
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.