AAA

OMS | 19.04.2017 11:00

Beograd: Uručena nova vozila, donacija Japana i UNDP


Gradski centar za socijalni rad grada Beograda, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" dobili su danas novo putničko, jedno dostavno vozilo i novu cisternu, ukupne vrednosti oko 100.000 dolara. Nova vozila namenjena su unapređenju rada i kvaliteta usluga, kako Beograđanima tako i migrantima koji borave u Beogradu.

Prvi sekretar ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamato predao je Andreji Mladenoviću, zameniku gradonačelnika Beograda, ključeve dostavnog vozila za Zavod i cisterne za JKP, koji su nabavljeni sredstvima Vlade Japana u okviru projekta posvećenog Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize. Projekat sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Predajući putničko vozilo Gradskom centru za socijalni rad, Žarko Petrović iz UNDP-a je istakao ulogu Beograda kao glavnog tranzitnog čvorišta za veliki broj izbeglica i migranata koji su dolazili sa juga i istoka. Nadležne službe grada i danas brinu o više od 3.000 izbeglica i migranata od kojih je većina smeštena u Prihvatnom centru u Obrenovcu i Centru za azil u Krnjači. On je istakao da su „najveći teret brige o njima i zaštite, kako migranata tako i domaćeg stanovništva, preuzele tri institucije, kojima smo danas predali vozila“.

Pored JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" koji se stara o čistoći i vodosnabdevanju, i Zavoda za biocide koji je nadležan za prevenciju i tretman zaraznih bolesti, UNDP je u saradnji sa gradskim vlastima prepoznao i povećan obim posla Gradskog centra za socijalni rad. Kako bi olakšao zaposlenima Centra rad na terenu i obilazak prihvatnih centara i maloletnih raseljenih lica bez pratnje na lokacijama gde se okupljaju, UNDP je sopstvenim sredstvima nabavio putničko vozilo.

Očekuje se da će zahvaljujući donaciji Vlade Japana i doprinosu UNDP-a ove tri važne institucije moći da svoj posao obavljaju još efikasnije, na dobrobit stanovnika Beograda i ugroženih migranata i izbeglica, dok borave na teritoriji grada.

UNDP pomaže gradovima i opštinama sa velikim brojem migranata i izbeglica da ojačaju zajedništvo, poboljšaju javne, komunalne usluge i infrastrukturu, na dobrobit domaćeg stanovništva i raseljenih.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.