AAA

OMS | 20.04.2017 13:15

Šabac u subotu obeležava Dan grada

Nizom manifestacija Šabac obeležava 22. april Dan grada, u znak sećanja na 1867. godinu kada je turska vojska posle tri veka napustila grad. Sutra će u Narodnom muzeju, sa početkom u 19 časova, biti otvorena izložba „Srpski sanitet u Velikom ratu”, a izložba skulptura Marka Crnobrnje u galeriji Kulturnog centra u 20 časova.

Međuopštinski istorijski arhiv priređuje izložbu „Ključevi grada” u galeriji na Trgu šabačkih žrtava, u subotu od 13 časova. Istog dana, „Naopako matine”, u organizaciji Udruženja „Svetlost”, je u Skejt parku od 13 do 20 časova.

Svečana akademija povodom Dana grada u Gradskoj kući počinje u 18 časova. Tom prilikom biće dodeljene Aprilske nagrade grada Šapca, u tri kategorije.

Za ukupan razvoj i promociju grada Šapca, nagrada se dodeljuje Živoradu Arsenoviću, osnivaču i generalnom direktoru Privrednog društva “Comex” d.o.o Šabac.

Za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda, nagrade se dodeljuju dnevnom listu ,,Danas“ i prim. dr Predragu Tojiću.

Za razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju uslova života i rada, nagrađen je brend ,,ZaDruga“.

Aprilska nagrada dodeljuje se u obliku Ključa grada Šapca.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.