AAA

OMS | 05.06.2017 13:25

Šabac obeležio gradsku slavu

Bogosluženjem u Hramu svetih apostola Petra i Pavla, a zatim svečanom litijom centralnim gradskim ulicama i rezanjem slavskog kolača u crkvi, Šabac je danas obeležio slavu  -  Druge Trojice, silazak svetog Duha na apostole.
 
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović čestitao je Šapčanima gradsku slavu, sa željom da imaju mir, blagostanje i sreću u svojim domovima, i da u gradu svi žive bolje.
 
"Ovo je dan kada se sabiramo i okupljamo u našem hramu i slavimo gradsku slavu. Danas je bilo divno prošetati centralnim gradskim ulicama. Iz Šapca smo poslali poruku da su prijateljstvo, tolerancija i mir ciljevi bliski gradjanima Šapca. Želimo da Šabac bude dobro mesto za život, a da svi sugradjani budu ponosni što žive u ovom gradu", poručio je gradonačelnik Šapca.
 
Obred rezanja slavskog kolača obavili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i episkop šabački Lavrentije, koji je istakao da je danas važan dan, dan kada crkva slavi rođendan.
 
"Svake godine se okupljamo oko crkve i pod okriljem spasitelja, koji bdi nad hramom i čuva sve one koji ulaze u crkvu. Zahvalan sam svima koji su došli da zajedno podelimo ovaj radostan dan", rekao je vladika šabački.
 
Šabac je Druge Trojice kao gradsku slavu obeležavao do Drugog svetskog rata. Gradska slava obnovljena je 2001. godine.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.