AAA

OMS | 12.06.2017 14:20

Šabac dobio tkačku radionicu

U Klubu invalida rada danas je otvorena tkačka radionica "Stari zanati". Radionica je opremljena uz pomoć donacije Fondacije St. Pieter Bastiaan i Grada Šapca.

Predsednica Udruženja invalida rada Mirjana Savković predstavila je proizvode koji nastaju u tkačkoj radionici "Stari zanati" uz nadu da će u novom prostoru njihov rad nastaviti da živi punim plućima.

Ona je najavila da će sutra u Narodnoj skupštini Republike Srbije promovisati Tekeriški peškir, proizvod koji se u Klubu invalida rada tkaje po uzoru na eksponat izložen u šabačkom Narodnom muzeju. Originalni peškir je zbog priče koja ga prati postao simbol morala srpskog vojnika.
U tkačkoj radionici “Stari zanati” trenutno je angažovano šest osoba, a nadaju se da će radionica prerasti u ozbiljno žensko preduzetništvo. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je danas Klub invalida rada i najavio podršku daljem radu tkačke radionice.

"Mi smo tkačku radionicu invalida rada pratili od samog početka i ovo je vrlo važan projekat za koji smo našli strane partnere. Grad Šabac je tu da pomogne svakome i da niko ne bude zaboravljen. Verujemo da je ovo samo početak jer ova radionica ima ozbiljan kapacitet da pored socijalne komponente dobije i ekonomsku", zaključio je gradonačelnik.

U opremanje tkačke radionice uloženo je više od tri miliona dinara. Fondacija St. Pieter Bastiaan pomogla je sa milion dinara, Grad Šabac sa dva miliona, a ostatak je obezbedilo Udruženje iz sopstvenih sredstava.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.